IndeksIndeks  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Share

Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : Previous  1, 2, 3  Next
AutorWiadomość
Francis T. Lacroix
Francis T. Lacroix

Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyPią 27 Mar 2015, 15:09

Cytat :
Moja Droga Zosiu!

Piszę do Ciebie w ważnej sprawie, albo nawet z ważną sprawą. Czy miałabyś ochotę na delikatne rym cym cym i cza cza cza w balowych rytmach? Dyrekcja Hogwartu organizuje pod koniec października bal i byłbym przeszczepiwszy, gdybyś zechciała mi towarzyszyć, oczywiście, jako moja w stu procentach platoniczna partnerka do tańca. Sądzę, że Dumbledore nie pogardziłby obecnością tak znamienitego aurora.
I obejrzałabyś sobie tego Rosjanina z bliska, chociaż chyba nie ma czego oglądać.

Czekam na odpowiedź i ślę ciepłe pozdrowienia z chłodnej Anglii,
Francis.

p.s.
Jaki masz kolor sukienki? Muszę dobrać krawat.
Francis T. Lacroix
Francis T. Lacroix

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptySob 28 Mar 2015, 21:40

Cytat :
Droga Zosiu,

Nie dziwi mnie Twoje zaskoczenie, jednak pamiętaj, że to propozycja w pełni platoniczna! Nie mam wątpliwości, że jestem skrajnie poza zakresem Twoich zainteresowań. Po prostu chciałbym spędzić miły wieczór z bliską mi przyjaciółką.A wiek? Cóż. Kobieta starzeje się tylko do siedemnastego roku życia, potem ma już tylko siedemnaście, więc nie widzę w mojej propozycji nic zdrożnego.
Temat kokietek pominę dyplomatycznie, jeśli pozwolisz.
Grono pedagogiczne także się pojawi, a Dimitr, diabli wiedzą. Ale spokojnie, obronię Cię przed nim.

Czekam na odpowiedź i całuję.
Francis.
Jared Wilson
Jared Wilson

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyPon 20 Kwi 2015, 17:15

Sowa Wilsona spadła do kufra Zośki i tak tam przespała jakąś godzinę w bezruchu. Do nóg miała przywiązaną kopertę z ministerstwa magii.

Cytat :
W przyszłym tygodniu we wtorek staw się przed Azkabanem. Zabierz ze sobą kilku aurorów. Świeży nabytek dla dementorów. Tym razem nikt z niego nie ucieknie.
W wolnej chwili przyjdź do mojego gabinetu i weź kawę. Zapomniałem Ci czegoś powiedzieć w Twoim domu. Ewentualnie wywlecz mnie na zjadliwy i nieruszający się włoski lunch nie w czasie zebrań.
J.W.
Jared Wilson
Jared Wilson

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyWto 21 Kwi 2015, 10:37

Cytat :
W Hogwarcie jest prawdopodobnie morderca czystokrwistego czarodzieja, więc planuję go wsadzić za kratki i potrzebuję do tego Ciebie i Halla. Więcej szczegółów póki co nie musicie znać, dowiesz się na miejscu.

Nie myślałaś o posadzie rzecznika Ministerstwa? Dobrze Ci idzie i jesteś wygadana. Rozważ to, Clinton.

Mogę mieć dziesięć skrzatów i dwadzieścia seksownych służek, które będą mi przynosić kawę do łóżka, ale to Ciebie widzę w roli robienia kawy swojemu szefowi, aby lepiej funkcjonował i pracował dla Ministerstwa Magii. Nie marudź, nie każę Ci zarywać obowiązków na rzecz przyniesienia kawy, a nawet jeśli to jestem Twoim szefem i mogę dać Tobie więcej wolnego czasu przeznaczonego dla mnie.
Ja mam zabrać Ciebie na obiad? To brzmi całkiem sensownie, przemyślę za i przeciw.
Reszty dowiesz się w swoim czasie.
J.W.
Jared Wilson
Jared Wilson

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyWto 21 Kwi 2015, 12:51

Sowa Zośki wróciła cała. Bez kilku piór na ogonie.

Cytat :
Twoje przeczucie jest błędne i nie dotyczy Twojej pracy, którą Tobie zadałem w zeszłym tygodniu. Nie będę informował Ciebie o szczegółach aż do wtorku. Korespondencja jest niebezpieczna, jeśli mówi się o sprawach istotnych i tajnych.
Cytat :

Wiele osób by chciało zobaczyć mnie nagiego, ale ten obraz zachowaj dla siebie. Później go odświeżymy, abyś nie zapomniała.

Dziękuję za oświecenie, że czasy się nie zmieniły od czterdziestu lat. Skoro obiecujesz mi więcej ZA niż PRZECIW, jestem skłonny to osobiście sprawdzić. Nie znasz dnia ani godziny. Jak tylko zabiję kolejną pewną sowę uporam się z papierkową robotą i trzema przesłuchaniami, weźmiesz jeden dzień i jedną noc urlopu.
To co z tą kawą? Szef nie lubi czekać.
J.W.

// kody mi się psują w nowej przeglądarce. nie mam sił tego naprawiać.
Jared Wilson
Jared Wilson

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyWto 21 Kwi 2015, 13:23

Sowa Sofii wróciła. To i tak sukces, bo wróciła, ale z łysymi uszami i czubkiem głowy. Nad głową ptaszyska unosiła się jeszcze strużka dymu. I brakowało kilku piór na tyłku sowy. Wyglądała jak wypluta z paszczy smoka.

Cytat :
Przejdę na emeryturę dopiero wtedy, gdy Twoje wnuki będą pełnoletnie. W tych dokumentach brakuje kilku Twoich podpisów. Musisz je ponownie szczegółowo przejrzeć.

Twój szef nie jest romantyczny i nigdy nie będzie. Ty nie planujesz urlopu, więc ja planuję go za Ciebie i będzie to przerwa przymusowa, jeśli się nie zgodzisz polubownie. 

Lubisz sowie mięso? Chętnie go skosztuję podczas potencjalnego obiadu, Sofio Lucio Clinton. Masz ciekawe akta. Nie wiedziałem, że jeździłaś niegdyś konno i znasz tyle języków. Może mnie ich poduczysz, żebym się nimi biegle posługiwał i wydawał Tobie rozkazy we wszystkich jego odmianach. 
Kawa jest dobra, ale jeśli jeszcze raz przyślesz do mnie tę sowę, wróci w czarnym pudełku. 
J.W.
Jared Wilson
Jared Wilson

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyWto 21 Kwi 2015, 14:08

Wiadomość składała się z dwóch części.
Pierwsza to pięć minut spotkania twarzą w twarz. Kiedy Sofia szła na jakieś zebranie, gdziekolwiek, Jerry wyrósł przed nią znienacka i nim zdążyła powitać go ciętą ripostą, siłą zaciągnął ją do przypadkowych drzwi obok, a był to małe pomieszczenie pełne kartotek.  Działo się to w ciągu kilku sekund, a więc nie miała szans zareagować czy nie daj Merlinie, protestować. Bez słowa zamknął za nimi drzwi i wpił się we włoskie usta nie pozwalając jej odezwać się choćby słowem. Czekał na to kilka dni i był całkowicie nieświadomy jak za tym tęsknił. Trzymał w żelaznym uścisku ramiona Sofii, napierając na nią i zmuszając ją do oparcia się o niewygodną  szafkę. Spijał z wilgotnych ust smak kawy i zapach papierosów zmieszanych z jej perfumami, o których myślał częściej niż by sobie tego życzył. Całował ją zachłannie i ledwie kontrolował swoje dłonie, aby nie zacząć czegoś, czego już nie powstrzymają.  Ten początek przerwało głośne nawoływanie z korytarza "Widział ktoś gdzieś szefa? Szajka goblinów czeka na niego już od godziny". Oderwał się z trudem od słodkich ust i bez cienia uśmiechu otarł zaczerwienioną wargę kciukiem, nie odrywając od niej czarnych ślepi. Jerry wyszedł po chwili bez słowa z ciasnego pomieszczenia; zostawił ją samą. Nie widziała go potem przez resztę dnia, ale otrzymała wiadomość dwie godziny później.

Cytat :
Nie podeślę Tobie papierów Miltona, masz sama po nie przyjść i dopełnić obowiązki, skoro tak o nie gorliwie dbasz, pracownico miesiąca.
Sprawa urlopu dotyczy zostawienia formalności i pracy w Ministerstwie na rzecz sprawiania sobie przyjemności. Najpierw mówisz, że facet ma zaprosić kobietę na obiad, a teraz próbujesz się wymigać od wzięcia wolnego. Zdecyduj się, bo ja z natury cierpliwy nie jestem i tak czy owak, weźmiesz to wolne, bo ja tego chcę. 
Podoba mi się twój język Jeśli jeszcze raz zobaczę tę sowę w swoim gabinecie bez kagańca i łańcuchów na szponach, odeślę ją w czarnym pudełku. Wtedy najwyżej kupię Ci wychowaną sowę, bo swojej nie potrafisz okiełznać. Pomogę jej zejść z tego świata, jeśli nie zacznie się porządnie zachowywać. 
Wiele rzeczy o Tobie wiem, bo jakbyś nie pamiętała, od czasu swojego awansu mam dostęp do wszystkich informacji dotyczących każdego pracownika w Ministerstwie Magii. Co nie zmienia faktu, że wolałbym się dowiedzieć o tym osobiście od Ciebie. Mam bardzo dobrą pamięć, Sofija. Jeśli zabraknie Ci cierpliwości, wyżyj się w łóżku. 
A ja Ciebie pozdrawiam i powiem, że musimy oboje dokładnie posortować kartoteki w schowku na trzecim piętrze Ministerstwa. To sprawa wagi państwowej. 
J. W.
Jared Wilson
Jared Wilson

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyWto 21 Kwi 2015, 14:40

Cytat :
Powód Twojego planowanego urlopu jest bardzo ważny i ja za niego ręczę, a więc powinnaś to wykonać i wykorzystać należycie. 

Czy Ty grozisz swojemu przełożonemu? I to na papierze? Z reguły nie szanuję zwierząt, bo sprawiają tylko kłopotów i robią sobie toaletę z parapetu w moim gabinecie. Jeśli to ptaszysko nie będzie mi przeszkadzać podczas dostarczania korespondencji, być może pożyje jeszcze parę lat. 

Obawiam się, że się nie zrozumieliśmy. Sortowanie kartoteki jest na wagę państwową i nie możesz być nieobecna. Osobiście po Ciebie przyjdę. 
Nie wiem czy zostaniesz pracownicą miesiąca. Urzędnik z działu ds. mugoli przyszedł do mnie dzisiaj rano i trząsł portkami, kiedy o Ciebie spytałem. Dręczysz pracowników? Nieładnie, Sofi-jo.
Jestem ciekawy skąd u Ciebie takie roztargnienie. 
Nie całuj na papierze. 
J.W.

Podczas nudnego jak flaki z olejem zebrania z przedstawicielami goblinów, na ktorym Sofia uczestniczyć musiała, Wilson nie spuszczał z niej ani na chwilę wzroku. Przez całe bite dwie godziny wpatrywał się w nią jakby chcąc przyszpilić ją do krzesła na którym siedziała.
Jared Wilson
Jared Wilson

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyWto 21 Kwi 2015, 15:00

Cytat :
No i takie słowa chciałem przeczytać. W końcu zaczynasz wykonywać moje polecenia. Kto wie, może będą z Ciebie ludzie. 
Jeśli mam zabrać Ciebie gdzieś na obiad, to ustalmy z góry, że to nie jest randka, a spotkanie dwojga dorosłych osób. Ja nie chodzę na randki, ale skoro twierdzisz, że to korzystne, to nagnę zasady i gdzieś Ciebie zaproszę. A tylko spróbuj się sprzeciwiać i robić problemy albo mnie nie słuchać. Nie opuszczałem pracy nigdy. Tylko na czas narodzin swoich dzieci, a więc potraktuj te słowa poważnie.

Dręcz kogo sobie zapragniesz, Clinton. Masz moje błogosławieństwo.

Lubię gdy jesteś zaskoczona i złorzeczysz po włosku. 
J.W.

Tego samego dnia w windzie zabrał jej kubek kawy i zamiast od razu wyjść na oczach kilku czarodziejów pocałował jej usta w ramach "dziękuję" i dopiero wtedy odszedł, pozostawiając za sobą osłupiałych z wrażenia pracowników. Zaczynała podobać mu się ta gra.
Gość

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyWto 21 Kwi 2015, 18:11

List był zapieczętowany godłem Prewettów.

Cytat :
Moja mała Sofio!
Cytat :

Wybacz staruszkowi, że nie odwiedził Cię ani razu, jednak Departament Tajemnic nie chciał nikogo wypuścić przez miesiąc. Przez ucieczkę dementorów mamy więcej pracy, ale to nie powód, abym zaniedbywał mą przybraną bratanicę!
Spodziewaj się najmilsza staruszka w swoim gabinecie za parę dni. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko. Obiecałem Twojemu ojcu, że zajrzę do Ciebie i złożę mu sprawozdanie jak sobie radzisz. Powiedz mi jeszcze, mała Sofio, czy Twoi rodzice wciąż kolekcjonują figurki goblinów? Tak się składa, iż odnalazłem na strychu kilka prehistorycznych sztuk mosiężnych pozłacanych figur swego prapradziada. Z przyjemnością podarowałbym je Twemu ojcu z okazji świąt Bożego Narodzenia, jednak do tego czasu muszę znaleźć łamacza klątw. Coś mi się wydaje, że w jednej z figurek siedzi paskudne zaklęcie. Wolę się upewnić zawczasu. 
Odezwij się, mały chochliku.

Ignatius Prewett
Jared Wilson
Jared Wilson

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyWto 21 Kwi 2015, 21:57

Ostatni list popsuł Wilsonowi humor. Na resztę dnia, dlatego odpowiedź pojawiła się dopiero nazajutrz.

Cytat :
Nie interesują mnie plotki w Ministerstwie Magii. Umiem się okrutnie rozprawić ze zbyt długimi językami. Robię co chcę.
Nie prowokuj mnie, Clinton. W mojej naturze nie leży wyrozumiałość, a podając mi nazwisko "głupka" dajesz mi powody, dla których mógłbym w ramach rekreacji zatruć mu życie.
Wybierz sobie zadanie na najbliższy miesiąc - siedzisz w Hogwarcie albo wspierasz Departament Tajemnic. W obu przypadkach stoisz z różdżką przed drzwiami i czuwasz. Voldemort nie dostanie ani jednych ani drugich.
J. W.
Jared Wilson
Jared Wilson

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyWto 21 Kwi 2015, 22:16

Następnego poranka nie zabrał z jej rąk kawy. Nie wszedł nawet do tej samej windy, tylko poczekał na kolejną. Obawiał się, że wywoła kolejną tragedię, jeśli spojrzałby w ciemne oczy Clintonówny, kiedy jest taki wściekły i... wściekły, po prostu.

Cytat :
Czym Ty się właściwie przejmujesz? Jesteśmy dorośli i jeśli ktoś będzie zbyt wścibski, postaram się o to, aby zbierał zęby z podłogi. Moja reputacja pozwala mi na spokojne ignorowanie pracowników Ministerstwa. Czyżbyś nie radziła sobie z plotkami?

Ochroniarzami jest połowa szwadronu aurorów. W tym ja, bo nie bez powodu tkwię w Hogwarcie i w tym roku szkolnym, chociaż mam wiele ciekawszych rzeczy do roboty. Ten szkolny bal dał Ci chyba jasno do zrozumienia, że... dlaczego ja się Tobie właściwie tłumaczę? Wypełnij polecenie, dałem Tobie wybór, o którym inni mogą sobie marzyć. 
J.W.

Jerry chodził niezadowolony i nie kontaktował się z Sofią inaczej niż wewnętrzną przesyłką. Celowo zignorował jej retoryczne pytanie. Nie zszedł na lunch i siedział u siebie nad aktami van Dykena. Zatruć mu życie dla zabawy czy nie zatruć mu życia? Los kusił.
Jared Wilson
Jared Wilson

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptySro 22 Kwi 2015, 07:48

Nie był do końca zadowolony z kubka kawy czekającego na niego na biurku. Długo na niego patrzył aż kawa ostygła i dopiero wtedy pogodził się z nią i ją wypił kilkoma łykami. Sofia budziła w nim gorycz i irytację, nawet jeśli próbowała się o niego troszczyć. Wolałby jednak, gdyby na niego wrzeszczała i złorzeczyła. Wtedy przynajmniej wiedział na czym stoi. Z westchnięciem zabrał się do naskrobania kilku słów.

Cytat :
Kate jest moją byłą żoną. A co za tym idzie, nie uczestniczymy w swoim życiu bardziej niż to konieczne. Jest dorosłą kobietą i wie na czym to polega. Nie troszcz się na siłę o to, co myślą o nas (tutaj leżał sobie kleks) inni.  

Ja nie bywam zazdrosny. Po prostu nie lubię van Dykena. Nie dziwię się, że się spotykaliście. Jesteście w tym samym wieku. Ale i tak go nie lubię i nie chciałbym go spotkać na swojej drodze.
J.W.

Kartka ta była trochę pomięta, jakby nadawca długo trzymał ją w ręku zanim ją wysłał. Jerry dalej unikał Zośki, chociaż im dłużej to robił tym bardziej chodził zirytowany. Przypomniał sobie nagle ile ma lat i na ile się czuje. Wieczorem wypił dwie szklanki whisky i nocował w miejscu pracy.
Harry Milton
Harry Milton

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyPon 04 Maj 2015, 13:34

Poprzednia sowa zdążyła powrócić do kobiety bez informacji zwrotnej, ponieważ nauczyciel musiał długo zastanawiać się nad odpowiedzią. Nie słyszał jeszcze plotek związanych z rozwodem Wilsona i jego zainteresowaniem Zosią, jednak już dawno zrozumiał kto jest jej przełożonym. Pierwsze dwie odpowiedzi podarł, aby nie ujrzały nigdy światła dziennego. Dopiero cztery godziny później przyleciała Ara, uprzejmie przynosząc wiadomość od Miltona.

Cytat :
Droga Sofio, twój list był dla mnie małym zaskoczeniem - przyznaję, że bardzo miłym. Podejrzewam, że już niedługo będziesz miała możliwość ujrzenia mojej rudej czupryny w najbliższy poniedziałek w Ministerstwie. Zastanawiam się co miałaś na myśli pytając jak się trzymam, dlatego tak długo zwlekałem z odpowiedzią.
Mam drobne kłopoty, z których planuję wyjść obronną ręką. Prędzej opowiedz mi, jak ty sobie radzisz. Nie mieliśmy okazji porozmawiać podczas balu, chociaż była ku temu możliwość przed feralnym atakiem dementorów.
W najbliższym czasie mam w planach zabrać urlop zdrowotny, co jest wyraźnym nakazem szkolnej pielęgniarki. Może wtedy znajdziemy trochę czasu na spotkanie?
Pozdrawiam, H. Milton
Harry Milton
Harry Milton

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 EmptyWto 05 Maj 2015, 07:10

Mężczyzna nie miał żadnych wątpliwości, że Zosia dowiedziała się czegoś z jego akt i dlatego postanowiła napisać akurat w tym ciężkim dla niego czasie. Przez cały czas odpisywania na list miał grobową minę, uważając na każde zapisywane słowo. Odniósł wrażenie, że kobieta nie wysłała listu przypadkowo akurat teraz. O czymś już wiedziała.

Cytat :
Bardziej jest to wprowadzenie poprawek do moich akt, kilka lat temu ktoś się pomylił. Macie jakąś modernizację i odkopujecie stare dane? Dziękuję za twoje wsparcie, w razie problemów nie zapomnę się do ciebie zgłosić.
Gratuluję awansu! Nie słyszałem jeszcze, opowiedz nieco więcej.
Harry Milton
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.   Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze. - Page 2 Empty

Skrzynka Sofii - Listy ważne i ważniejsze.

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 2 z 3Idź do strony : Previous  1, 2, 3  Next

Similar topics

-
» Półka na listy Ani
» Skrzynka Mer
» Listy do A. Filcha
» Listy do Rogacza
» Skrzynka Steinera.

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Marudersi :: 
Fasolkowo