IndeksIndeks  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Share

Coś niecoś o nas

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : Previous  1, 2, 3
AutorWiadomość
Murphy Hathaway
Murphy Hathaway

Coś niecoś o nas - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Coś niecoś o nas   Coś niecoś o nas - Page 3 EmptyNie 19 Kwi 2015, 12:34

mnie interesuje! :) / jak wszyscy, to wszyscy!

Imię: Jestem dumną imienniczką odtwórczyni postaci legendarnej Hanki Mostowiak, najbardziej znienawidzonej pani premier w historii świata, i jakichś tam koronowanych głów, chyba francuskich. Małgorzata, z greckiego perła, z czego się niezmiernie cieszę bo swoje imię lubię. Ludzie zwą mnie Gosia, na ogół

Stan cywilny: panna, w moim wieku to chyba normalne. :D Ale mam lubego, jeśli o to pytacie.

Jak długo siedzisz w pbf? Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie! To znaczy - moje pierwsze to pbf Hogwartowy ze strony harypotter.org.pl - nie wiem czy ktoś kojarzy, ale byłam jeszcze zaawansowanym dzieckiem, jak zaczęłam. Potem miałam przerwę, czyli od mniej więcej 2007/'08 (?) do 2011, bodajże gdzie zahaczyłam o jedno forum. Na nim z przerwami :D byłam do 2013, gdzie wkręciłam  Rabe i stworzyłyśmy duet RR i BA - potem rok przerwy czy dwa i jestem tutaj! :)

Poleć książkę. TRYLOGIA NOWOJORSKA - Paul Auster - cała twórczość Austerowa obowiązkowa, jeśli chcecie zrozumieć skąd w mojej chorej głowie pomysł na Bena i jakie klimaty uwielbiam. Poza tym? Może to nieco naiwne, ale lubię Matthew Quicka. (szczególnie "Podręcznik Obserwatorów Gwiazd", nie potrafię oprzeć się urokowi i prostocie tej książki) "Pieśń Lodu i Ognia", rzecz jasna ale to chyba wiadomo :) "Pantaleon i Wizytanki" i ogólnie - Mario V. Llosa - jeśli lubicie świat w krzywym zwierciadle.
Dobra, miała być jedna...

Najulubieńsza postać z HP. Halo halo, a gdzie Neville Longbottom?
Uwielbiam go, utożsamiam się z nim. Miał cholernie smutną historię a to, że ludzie się z niego śmiali, dręczyli go wcale nie pomogło w uzyskaniu wiary w siebie. I niestety tak jak on wiem, co to znaczy stracić bliskich i choć mi nie przydarzyło się coś takiego jak jemu, (coś tak okropnego, w sensie) to doskonale zawsze go rozumiałam. Miał "pod górkę", od małego.
Co więcej - uwielbiam to, jaki jest ludzki, prawdziwy, nie…bajkowy. To był zwykły człowiek, nie heros pokroju, no nie wiem Cedrika, który wiedział w co wierzy i co jest dobre, czego się uparcie się trzymał. A jego odwaga, niezłomność oraz… dobroć, tak po prostu, taka zwyczajna dobroć nie raz nie dwa… wszystkich zaskoczyła. Gdyby nie on, Voldemort nigdy by nie upadł, dlaczego nikt nie pamięta o tym, że zabił Nagini?
Jest niedoceniany! A poza tym wszystkim - odtwórca jego roli, mmm.

O, czy masz pupila w domu? Nawet dwa, kocham zwierzaki! Uno - mój pies Florka, aka Florentyna jest biały. Niegroźny, bardzo wkurzający i bardzo głośny, ale go kocham. Sznaucer miniatura, chociaż na ogół małych psów nie lubię.
Dos - mój kot, ragdoll, o zacnym mieniu Kuleczka. Jest młoda i sprawia mnóstwo problemów wychowawczych, ale nie da się jej nie kochać.

W jaki sposób trafiłeś na Marudy? Rabe dla nas znalazła <3

Województwo ślunsk

Dodaj coś od siebie ok, zaczynamy!
Kocham Rosalie Rabe, chociaż ona nie kocha mojego Benka na fabule :c
Hmm… Uwielbiam śpiewać i chodzę na lekcje wokalu do najlepszego człowieka pod słońcem, mojego mentora, mojego mistrza, mojego w sumie… przyjaciela, poniekąd. Nazywa się Jaro i nie wolno go przy mnie obrażać, nie pozwolę!
Tańczyłam od 2009 roku, najpierw funky jazz, potem modern jazz, breakdance, współczesny. Dopiero ostatnio przestałam, bo czuje się jak gruba klucha, która nic nie umie, niestety. Nie mam w sobie tego talentu, nie mam figury, zgrabności etc. Co nie oznacza, że tańczyć nie lubię!
Chcę być aktorką, idę na egzamin za rok. Muhauhauahua, Warszawo! MalajKACIE! Szykujcie się…
Chciałabym palić, ale zabrania mi chłopak, chlip. W sumie ma rację z tym, no ale… argh.
Piję bez popity, choć pewnie nie ma się co chwalić.
Serio serio chce sobie kupić łuk i strzelać. W razie apokalipsy zombie.
PANICZNIE BOJE SIĘ ZOMBIE, nie pytajcie dlaczego. To iście irracjonalny lęk, ja wiem.
Chciałabym Ogórkiem pojechać na Eurotrip, kiedyś. Nie wiem, jak to wyjdzie.
Lubię mówić o sobie i boje się, że jestem próżna. W ogóle - mam więcej wad niż zalet.
Kocham czarną kawę, z cukrem i bez, bezy, popcorn, steki!
Lubię gotować, a co!
Jestem mieszanką Meredith i Murph, a Ben to mój wymarzony mąż :D
Penelope Cruz to mój ideał piękna i w ogóle - kocham Hiszpanię
Pozdrawiam wszystkich, którzy doczytali do tego miejsca :D
Gość

PisanieTemat: Re: Coś niecoś o nas   Coś niecoś o nas - Page 3 EmptyNie 31 Maj 2015, 15:29

1. Imię:
Ogólnie to moje imię to włoskie Marina, jednak odkąd jestem w Polsce zostałam przechszczona przez wszystkich na Marysię c;

2. Wiek:
Stara dupa ze mnie, starsza od większości (jeśli nie od wszystkich!) z was. Dwadzieścia osiem na karku.

3. Stan cywilny:
Stara panna, według mojej mamy. .

4. Jak długo siedzisz w pbf?
Wtedy jeszcze dinozaury chodziły po ziemii.

5. Poleć książkę.
Opowieści z Narnii, ostatnio polubiłam też książki Johna Greena. Jednak moim ulubionym autorem jest Michael Grant, ale lubię też Umberto Eco, Neila Gaimana i Oscara Wilde.

6. Najulubieńsza postać z HP.
Ktoś mnie zabije, jeśli powiem, że Dolores Umbridge? Od zawsze lubiłam 'czarne charaktery', których inni nie lubią.

7. O, czy masz pupila w domu?
Pięć piesków (z czego trzy to szczeniaki) rasy Dalmatyńczyk, trzy koty i skunksa.

8. W jaki sposób trafiłeś na Marudy?
Kuzynka gdzieś znalazła. Co prawda jej się nie spodobało, a mi owszem.

9. Województwo.
Aktualnie świętokrzyskie. Kielce, my love.

10. Dodaj coś od siebie.
Jestem Włoszką, urodziłam się w Wenecji. Od ponad dziesięciu lat tam nie mieszkam, jednak nadal kaleczę czasami polski język xd
Jestem ruda, więc ludzie nazywają mnie Shirley. I wcale nie malowałam sobie włosów, rude mam po tatusiu, który był Szkotem.
Nie mam nikogo w rodzinie z Polski. Wyprowadziłam się tu, aby pilnować brata i mi się spodobało.
Gość

PisanieTemat: Re: Coś niecoś o nas   Coś niecoś o nas - Page 3 EmptySro 05 Sie 2015, 10:51

Łohohoho, lubię takie tematy

1. Imię:
z Kaśką można było konie kraść
chociaż wiem,
że chciała przeżyć ze mną swój pierwszy raz.

Katarzyna, Kaśka, Kasia, Kasiunia, Kasiek, Kasienia, Kachu, Kacha, Kat, Kasiulek, Katar, Katyń. Ale ogólnie to wolę, jak ludzie wołają do mnie Vader, bo jestem paskudna, jestem czarnym charakterem i w ogóle. A Kasia jest takie passe.

2. Wiek:
Jak to Maciej Kossowski śpiewał:

Ja mam dwadzieścia lat! Ty masz dwadzieścia lat! Przed nami siódme niebo!
Dziś nie potrzeba więcej nam do szczęścia chyba już nic!

3. Stan cywilny:
No, a tutaj nie mam żadnej piosenki :<
Wolna, w każdym razie

Dziesięć lat minęło jak jeden dzień,
już bliżej jest niż dalej, o tym wiesz.
Dziesięć lat minęło, odeszło w cień,
i nigdy już nie wróci, rób, co chcesz.

5. Poleć książkę.
Przepraszam serdecznie panów, ale to jedyna piosenka o książkach, jaką pamiętam.

These boys in books are better
And I just can't get enough

W każdym razie polecam Zieloną Milę S. Kinga. Jest dużo lepsza niż film i cudowna! Oprócz tego Opiekunowie Deana Koontza - cudowne i jest mądry piesek! I Obcy!

I wish I was Hermione
'cause those Weasley boys are fit

Weasley'owie są cudowną rodziną, wszyscy są hiper-ekstra-super jednak moją miłością na zawsze pozostanie Ron. Boli trochę fakt, że jest on najmniej docenianą postacią z Wielkiej Trójcy.  Nie wyobrażam sobie całej tej historii bez Rona, nie bawią mnie żarty, że 'hehe, jaki Harry Potter jest nierealistyczny! Rudy ma dwóch przyjaciół, hehe!' Ić być nieśmiesznym gdzie indziej.

Do domu wrócimy,
w piecu napalimy,
nakarmimy psa.

W mieszkaniu trzymam jednego psa, najukochańszego Border Collie na świecie. Wabi się Brutus. uU moich rodziców na wsi są jeszcze dwa psiaki i trzy rude koty. Oprócz tego mam współloktorkę.

Jak trafić do celu
Jak nie być jednym z wielu

Na Czarcie znalazłam. Przez przypadek. Ale jest fajnie.

9. Województwo.

Północne , Mazowsze , Ciechanów - moje miasto,
Jak nawija RRI tu spokojnie mogę zasnąć.

Bo po co województwem jechać? Jestem z Ciechanowa! Miasto Dody! Bo królowa jest tylko jedna!

10. Dodaj coś od siebie.

Gdybym był jak Edyta Górniak,
Fałszowałbym hymn mieliby mnie za durnia

Lubię wymyślać suchary o Wojowniczych Żółwiach Ninja. Przykład:
Jak nazywa się Wojowniczy Żółw Ninja, który lubi statki?
Leonardo DiCaprio!

Star Warsy są fajne. Ale ta stara trylogia, nowa jest fuj. Han Solo mą miłością forevach.
Studiuję języki obce w Warszawie, jest fajnie. Hiszpański jest świetny. I aktualnie umiem powiedzieć 'Kocham Cię' w piętnastu językach!
Nie lubię Londynu, zdecydowanie bardziej kocham Liverpool. Jeśli mielibyście wybierać, jedźcie do miasta Beatlesów, a do Londynu wstąpcie tylko do Harry'ego Pottera i na King's Cross. Londyn jest słaby.
Zbieram łapacze snów, bo są  fajne. Mam ich około pięćdziesiąt i wszystkie wiszą mi na ścianie.

Jak nazywa się Wojowniczy Żółw Ninja, który lubi pączki z Nutellą?
Donutello!
Gość

PisanieTemat: Re: Coś niecoś o nas   Coś niecoś o nas - Page 3 EmptySob 26 Wrz 2015, 18:06

1. Imię:

Pomijając fakt, że od wielu lat dla wszystkich jestem Rosalie, bo większość po prostu tak wymawia moje imię, że nawet się podpisywać tak zaczęłam. Ale jestem Rozalia, Roza. A dla babć w Szczecinie jestem Draculą, Tofikiem, Edwardem, Nosferatu i Lestatem.

2. Wiek:

I tutaj powód, przez który jestem wyżej wymienionymi wampirami. Mam dwadzieścia cztery lata, z czym wyglądam jak dzieciuch. Ale mam chociaż cycki.

3. Stan cywilny:

Zajęta przez dwudziestopięcioletniego Szweda, co na drugie ma Alfons i przez niego jestem uważana za galeriankę, bo wygląda starzej ode mnie :D

Swego czasu, taka mała, dwunastoletnia Rozalijka znalazła na pewnej grze link do forum, był to jej pierwszy PBF. Jakiś czas potem się jej znudziło, wróciła do nich gdy miała lat piętnaście i siedziała do swojej osiemnastki. Potem znowu znikła, ale wróciła teraz i się cieszy.

5. Poleć książkę.

Ostatnio czytałam BZRK Michaela Granta, bardzo mi się książka spodobała. Jestem też wielką fanką Sagi Księżycowej (z tego, co wiem na polski zostały przetłumaczone dwie części) Marissy Meyer. A ostatnimi czasy zakochałam się też w Diabeł Ubiera się u Prady, ale nie będę ukrywać, że film mi się podobał nieco bardziej.  

Nooo, uwielbiam Huncwotów. Wszystkich.
Ale ulubioną postacią jest chyba Szalonooki Moody. W książkach nie poznaliśmy za bardzo tej postaci a szkoda, bo wydaje się być naprawdę ciekawym bohaterem. I przy wszystkich momentach z jego udziałem bawiłam się wyśmienicie.
Lubię też prefekcika Percy'ego.

Mam jednego durnego bernardynia, który wabi się Alfons (tak, dostał imię po moim facecie. Długo historia i raczej osobista xd)

Przez brata, który znalazł Marudy na jakiejś topce.

9. Województwo.

Ogólnie to można mnie znaleźć wszędzie. Dosłownie. Choć aktualnie siedzę w Rumunii, to pewnie byście mnie odnaleźli w całej Europie :D No i w Szczecinie.

10. Dodaj coś od siebie.

Podróżuję od dzieciństwa, choć wtedy to były krótkie wyprawy z rodzicami, do tego zazwyczaj w góry (dlatego jestem niesamowicie zakochana w Alpach). Aktualnie byłam w wielu zakątkach Europy (Szwecja, Rumunia, Włochy, Grecja, Hiszpania, Anglia, Rosja, Ukraina, Estonia, Norwegia, Bułgaria, Szwajcaria, Finlandia, Portugalia, Dania i Francja). Na dłużej osiadłam tylko w trzech krajach (Szwecja - rok; Bułgaria - około roku; Rumunia - na razie dwa lata, ale mam zamiar zamieszkać tam na zawsze).
W przyszłym roku, na osiemnastkę mojego brata mamy zamiar objechać całą Polskę, zwiedzić co się da i skończyć w Sopocie. Takie plany :D
Ale i tak najbardziej chcę zwiedzić Niemcy. Tylko nie mam czasu nigdy, bo tyle innych krajów do zwiedzenia! Ale uda mi się :D
Akira Cadnik
Akira Cadnik

PisanieTemat: Re: Coś niecoś o nas   Coś niecoś o nas - Page 3 EmptyNie 27 Wrz 2015, 12:02

1. Imię: Joanna, Asia. Nienawidzę jak ktoś zwraca się per Aśka.
2. Wiek: Mam same dziewiątki w dacie urodzenia. Niedawno skończyłam parzyste szesnaście lat.
3. Stan cywilny: Kilku się przewinęło, ale na chwilę obecną - wolna.
4. Jak długo siedzisz w pbf? Chyba od czerwca 2013 roku. Zaczynałam na wilkach, a kończę na czarodziejach.
5. Poleć książkę: Dziewczyna w czerwonej pelerynie i wszystkie części Klątwy tygrysa.
6. Najulubieńsza postać z HP: Fred i George. Chciałabym mieć u boku podobnych rudzielców.
7. Czy masz pupila w domu? Dwa małe pieski (yorkshire terrier, Brutus i Hera) i rybki, acz do niedawna miałam jeszcze papużkę falistą i koszatniczki. Myślałam także nad kupnem kameleona.
8. W jaki sposób trafiłeś na Marudy? W zasadzie to natknęłam się na to forum ponad rok temu przez banner na innym, ale dopiero teraz podkusiło mnie, by założyć tu konto i póki co nie mam zamiaru stąd odchodzić. Bardzo mi się tu podoba.
9. Województwo: Łódzkie. Przez czternaście lat mieszkałam w Łodzi, kolejne dwa lata spędziłam na wsi oddalonej od niej o jakieś pięćdziesiąt kilometrów.
10. Dodaj coś od siebie: Wszystkie zainteresowania i ciekawostki o Akirze tak na prawdę wzięłam ze swojego życia. Wpisałam to w jej życiorys, co by łatwiej byłoby mi nią kierować. Poza tym intryguje mnie archeologia i wszystko, co z nią związane. Wiecie, Indiana Jones i te sprawy. Każdego roku wybieram się na turnieje rycerskie w Uniejowie, mieście znanym z wód termalnych. Przyjeżdżajcie tam, może się na siebie natkniemy!
Claire Annesley
Claire Annesley

PisanieTemat: Re: Coś niecoś o nas   Coś niecoś o nas - Page 3 EmptyNie 27 Wrz 2015, 14:37

1. Imię: Emilia. Pełną formę swego imienia lubię znacznie bardziej od skrótowego Emila. Emilka z kolej fajnie brzmi w ustach niektórych panów, lubię!
2. Wiek: niby 21, ale umysłowo więcej jak 15 bym nie dała :D
3. Stan cywilny: kochliwa panna. Nie znalazł się jeszcze godzien, za to takich, którymi byłabym zauroczona, jest aż nadto.
4. Jak długo siedzisz w pbf? Długo. Nie wiem ile, ale na spokojnie więcej niż 5 lat.
5. Poleć książkę: dużo mogę polecić, bo dużo lubię. Pomijając taką klasykę, jak Władca pierścieni, to przykładowo - Trylogia Atramentowa Cornelii Funke. Uwielbiam! To kandydatka na moją ulubioną pozycję, choć tak naprawdę faworytów mam znacznie więcej. A tak szczerze, najbardziej ulubioną będzie dopiero ta, którą napiszę, hyhy.
6. Najulubieńsza postać z HP: bliźniacze rudzielce, mając takich obok - kochałabym nad życie, naprawdę.
7. Czy masz pupila w domu? Kiedyś myszoskoczki i akwariowa ławica, obecnie niewielki kundelek o aparycji nutrii <3
8. W jaki sposób trafiłeś na Marudy? Dzięki Tośce! Wcześniej obijając się na innych potterowych forach - w tym najdłużej na MLu - dotarłam tu dzięki temu, że Tonka zechciała mi o tym rejonie internetów wspomnieć. :)
9. Województwo: mazowieckie, rzut kamieniem od Warszawy.
10. Dodaj coś od siebie: jestem klasycznym geekiem. Jaram się fantastyką w każdym jej wymiarze - książki, filmy, gry komputerowe, planszówki, karcianki, bierę wszystko! Ze względu na wrodzoną nieśmiałość i introwertyzm dotychczas unikałam wprawdzie najbardziej klasycznych spędów mojego towarzystwa - konwentów - ale pracuję nad tym! Powoli się ośmielam, powoli zaczynam zachowywać się jak człowiek, a nie zastraszone zwierzę, powoli wychodzę z jaskini. Progres, drodzy państwo!
Blake Blackwood
Blake Blackwood

PisanieTemat: Re: Coś niecoś o nas   Coś niecoś o nas - Page 3 EmptyWto 29 Wrz 2015, 12:03

1. Imię: Kamila. Imię, którego nienawidziłam gdzieś do 18. Teraz już w sumie nawet mi się podoba :)

2. Wiek: Dwajścia czy. Znaczy, 92 rocznik jestem.

3. Stan cywilny: Sprzedana takiemu jednemu, od kilku już lat.

4. Jak długo siedzisz w pbf?Osiem lat? Na moim pierwszym pbf pisało się posty pięciozdaniowe. Progres jest!

5. Poleć książkę. To na pewno Siewca Wiatru Kossakowskiej. A z lżejszych to trylogię "Delirium" (potem jest Apogeum i Pandemonium) oraz Marę Dyer. Do poczytania przed snem :)

6. Najulubieńsza postać z HP. Draco Malfoy! Nie jestem fanką Dramiony ani nic z tyć rzeczy, ale Draco od początku był moją ulubioną postacią. W ogóle wszyscy Malfoyowie.

7. O, czy masz pupila w domu? Od niedawna jest z nami mała suczka rasy Buldog Francuski. Moja córeczka ;) Nie znam słodszego psa od niej.

8. W jaki sposób trafiłeś na Marudy? Tak jak Claire - przez Tośkę. Znamy się kupę lat i razem grałyśmy już na dwóch forach. To jest trzecie, człowiek z tego nigdy nie wyrasta!

9. Województwo. Trójmiasto <3

10. Dodaj coś od siebie.
- nie palę, nie piję, a chodzę i żyję
- praktycznie nie używam komputera, wszystko robię przez telefon. Posty też piszę w ten sposób. Wszystkie
- kocham podróżować do ciepłych krajów; moim największym marzeniem jest zwiedzić całą głęboką Azję
Gość

PisanieTemat: Re: Coś niecoś o nas   Coś niecoś o nas - Page 3 EmptyCzw 08 Paź 2015, 20:30

1. Imię: Alealealeksandra. Mało kto obecnie używa mojego imienia, bo jestem po prostu "czarna", choć lubię swoje imię, nie lubię tylko być Olką.

2. Wiek: Rocznik 93. Tyle :3

3. Stan cywilny: Tak wyszło, że zajęta

4. Jak długo siedzisz w pbf? Ło matko! Nie wiem! Z 6 lat na pewno.

5. Poleć książkę. Sapkowski, maj lof. Tylko nie Sezon Burz, zawiodłam się na tym.

6. Najulubieńsza postać z HP. Bellatrix. Naprawdę. Ja mam ogólny pociąg do walniętych ale zarazem złych postaci. Tak samo uwielbiam Lady Makbet. Po prostu... sama jestem walnięta :P

7. O, czy masz pupila w domu? 2 koty, Ninja - kotka, i Garfield - jej synuś. Śmieszne koty. Lubie koty. A... no i mam siostrę, ale nie zaliczę jej do pupilów.

8. W jaki sposób trafiłeś na Marudy? Szczerze powiedziawszy to już od jakiegoś czasu słyszę o tym forum, jako, że poprzednie forum podupadło (dobra, umarło) a mi się chciało pisać to tak stwierdziłam sobie, że nie zaszkodzi się zarejestrować. No i tak.

9. Województwo. Nie uznaję się za ślązaczkę, mimo, że Bielsko przynależy do tego czornego województwa. Podbeskidzie to lepsze określenie.

10. Dodaj coś od siebie. Zakochana w Irlandii. Z zawodu (no już nie dużo brakuje) położna. Miłośniczka domowego pichcenia. Kiedyś nawet grywało się w musicalach i z chęcią bym do tego wróciła. Ogólnie lubię musicale. Co jeszcze. A no i uwielbiam strouty, choć nie pogardzę tanim piwskiem albo zacną Kadarką. Koneserka łiskaczy. Bywalczyni w pubach z karaoke. Uwielbiam Wrocław i Kraków. Nie lubię chodzić po górach. Nie boję się horrorów. Słucham muzyki każdej. No i jestem kurduplem. Kiedyś mi to nie odpowiadało i miałam kompleksy z tym związane ale w końcu się ich pozbyłam i teraz już mi to nie przeszkadza, ba, są zalety bycia niskim!
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Coś niecoś o nas   Coś niecoś o nas - Page 3 Empty

Coś niecoś o nas

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 3 z 3Idź do strony : Previous  1, 2, 3

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Marudersi :: 
Fasolkowo
 :: 
Archiwum
 :: Fabularne