Prawdopodobnie większość z was wie, co to Karty Przeciwko Ludzkości/Człowieczeństwu, przynajmniej Ci, których przeszłość jest nieco bardziej mhroczna i zakrapiana alkoholem, ale pomyślałam sobie, że fantastycznym pomysłem byłoby powymyślanie haseł i zdań do naszej osobistej wersji marudnej! Uskuteczniamy ostatecznie spotkania także w rzeczywistości i czy nie byłoby przyjemnie wyciągnąć taką grę i pośmiać się do rozpuku z czegoś, czego nikt inny nie zrozumie? :D
- Zasady, dla tych, którzy ich nie znają:
Na początku gry, każdy z graczy dostaje 10 białych kart, które są zazwyczaj hasłami lub krótkimi sformułowaniami.
Jedna wybrana osoba zostaje prowadzącym grę i losuje czarne karty, które są w zasadzie zdaniami/sformułowaniami posiadającymi jedną, dwie, czasem trzy luki.
Zadaniem graczy jest uzupełnienie tych luk za pomocą posiadanych białych kart, w takiej konfiguracji, która wydaje im się najbardziej dosadna, głęboka, śmieszna, cokolwiek - po prostu najlepsza na jaką ich stać, bez względu na motywację.
Gracze podają swoje karty prowadzącemu tak, aby ich nie widział, a jego zadaniem jest odczytanie (poprawnie je uprzednio odmieniwszy) propozycji poszczególnych graczy zachowując powagę i wybranie tej, którą uznaje za najbardziej trafną, najlepszą. Zwycięzca dostaje Punkt Zajebistości, a ostatecznie wygrywa oczywiście ten, kto ma ich najwięcej.
Po każdej takiej rundzie zmienia się prowadzący, a wszyscy dobierają białe karty tak, aby mieć ich 10 "na ręce".
strona KPLpolska edycja fanowskaDla przykładu:
hasła:
♦ peryhelium
♦ pusia
♦ sex Voldemort
♦ alpakować
♦ samobójstwo a'la Łaj
♦ rymy Dantego
♦ marudny dramat
♦ pisanie w tempie Rosiera/tempo Rosiera
♦ Miłość do Grossęła
♦ Dendrofilia w Zakazanym Lesie
♦ Półnagi Rusier
♦ Akceptacja Kart
♦ język suahili
♦ śmierć CB
♦ dokładny opis przebiegu menstruacji
♦ Lew Morski
♦ Cycki
♦ przygoda Syriusza z homoseksualizmem
♦ śmierdzące seks psy
♦ seksowne nadgarstki
♦ podryw na gajowego
♦ mucha bojowa
♦ Życie na czekanie
zdania:
• Uczucie Filcha w stosunku do P.Norris można porównać do miłości ________ do ________
• Tonę vazi la ________
• Czasem pisze sobie sesję, a do tematu wpada mi ________ lub ________
• Jakimi słowy mam do Ciebie przemówić, abyś zrzuciła ten/to/tę/tą/te ________
• ________ na CB przywołuje zawsze słowo ________
• Prawdziwą marudę charakteryzują ________
• Czekanie na posta jest jak ________
• Czasem siadam i nachodzi mnie taka wena na ________
• Zapewne by komplementował/a jego ________, gdy ten postanowiłby w nią celować ________
• najbardziej w stylu marud jest podryw na ________
• oddałabym wszystkie punkty statystyk, aby posiadać zdolność/ci ________
• Jak z psa stać się ________ ~ by Syriusz Black
• Wszystkie marudy wiedzą, że nobelon to ________
• Rusier zna tylko dwie rzeczy: ________ i ________