Anonim
| Temat: Centaur?! Nie 30 Lis 2014, 17:06 | |
| Mistrz Lemur miał przypływ weny, dlatego proponuje krótki, przyjemny event dla wybrańców. Najpierw najważniejsze informacje.
Planowany czas startu sesji: 8.12.2014, orientacyjnie godzina 18 Długość trwania sesji: 14 dni realnych / 1 noc fabularna Zgłoszenia przyjmuję do: 7.12.2014 Miejsce: głównym miejscem docelowym jest Zakazany Las Ilość graczy: trzech ciekawskich Możliwe szkody: - szlaban u Filcha - spotkanie z Panią Norris - spotkanie pierwszego stopnia z niebezpiecznym stworzeniem - odniesienie powierzchownych ran i wizyta w Skrzydle Szpitalnym (może dojść nawet do złamania) - strata punktów dla domu Możliwe nagrody: - punkty fasolek - punkty statystyk - przedmioty - powiększenie wiedzy - nielegalna wyprawa do Zakazanego Lasu
No, ale o co w ogóle chodzi?
8 września przez całą szkołę przeszedł szmer, przekazywany od ucha do ucha wśród uczniów - ktoś z Ravenclawu widział małego centaura pojawiającego się regularnie wieczorami na obrzeżach Zakazanego Lasu. Dzisiaj w nocy wyruszyć ma ekspedycja z kilku osób, która ma zobaczyć to zwierzę z bliska i dowiedzieć się, o co chodzi. Krótka i przyjemna przechadzka, z solidnym dreszczykiem emocji i ryzykiem. Kto się odważy? Kto spróbuje?
Do dyspozycji macie dwie opcje: 1. Zapisy ponoć przyjmuje John Clivland z VI klasy, ten niski Gryfon. Ponoć szuka trzech śmiałków tylko i jest wybredny. To on rozmawiał z Hagridem na temat centaurów i wie, jakie są ich zwyczaje. Chwalił się od początku roku szkolnego, że wujek pokazał mu portret centaura i rozmawiał z nim przez kilka godzin. 2. Organizujecie własną grupę poszukiwawczą.
A teraz mój ukochany regulamin: 1.1 Czas na odpisanie na posta wynosi 48 godzin. Jeśli przez ten czas nie otrzymam od danego gracza odpowiedniej wzmianki, spotka go niespodzianka. Jeśli będziecie mieli opóźnienie/zdarzenia losowe – piszcie do mnie na prywatną wiadomość na Mistrza Lemura. Między postami Mistrza Lemura będzie 48 godzin przerwy. 1.2 Nie napisanie 2 razy z rzędu bez usprawiedliwienia, z miejsca eliminuje dalszą postać z gry. Oczywiście z nieprzyjemną niespodzianką na zwieńczenie spaceru.
2. Piszemy posty dotyczące 3 rodzajów zachowań/reakcji: - co robi postać dokładnie - co zrobi postać jeśli się jej uda - co zrobi postać jeśli się jej nie uda
Czas niedokonany.
Przykład: - Cytat :
- X widząc pojawiający się przed nim cień jest przekonany, że to nie jest żaden z jego towarzyszy podróży. Wyciąga różdżkę i próbuje rzucić zaklęcie Lumos, aby przyjrzeć się twarzy nieznajomego stworzenia. Jeśli zaklęcie się powiodło, uskoczył w stronę krzaków. Nigdy nie wiadomo, czy ów stwór jest przyjaźnie nastawiony. Jeśli zaklęcie nie trafiło w personę przed nim – przygotował różdżkę do rzucenia kolejnego zaklęcia, chowając się za drzewo będące pewniejszą skrytką.
3. Nie ma bilokacji.
4. Jest to wyprawa nielegalna. Zarówno obrażenia, jak i nagrody zależeć będą od Waszych poczynań oraz jakości postów.
5. Kostkami rzucać będę Ja w zależności od stopnia trudności zaklęcia/działania/pułapki/cokolwiek, czego się podejmiecie. Nie zawsze będą one potrzebne.
6. Wszelkie wątpliwości/pytania/zażalenia/etc. przyjmuję tylko i wyłącznie na prywatnej wiadomości na koncie Mistrza Lemura.Z A P R A S Z A M! |
|
Jolene Dunbar
| Temat: Re: Centaur?! Nie 30 Lis 2014, 17:09 | |
| Chcę być wybrańcem Johny'ego. Jest taki przystojny i uroczy! *mruga rzęsami* |
|
Gość
| Temat: Re: Centaur?! Nie 30 Lis 2014, 17:12 | |
| Allan i Navi też zamierzają wziąć w tym udział. [u boku Joleeene?] W końcu dwóch puchonów i jeden ślizgon to gwarancja braku nudy i pewność wielu atrakcji! > :D |
|
Jolene Dunbar
| Temat: Re: Centaur?! Nie 30 Lis 2014, 17:20 | |
| [spam maleńki] I jeden gryfon, zapomniałeś o Johnym! Jak tak możesz, on nam funduje wycieczkę! *szykuje słodycze dla ulubionego kolegi* |
|
Resa Anderson
| Temat: Re: Centaur?! Nie 30 Lis 2014, 22:58 | |
| Johny z Gryffindoru? To mój dobry kumpel z Trzech Mioteł, na pewno mnie wybierze! |
|
Gość
| Temat: Re: Centaur?! Nie 30 Lis 2014, 23:28 | |
| Miejsc już nie maaaaaa! *podnosi głos* |
|
Anonim
| Temat: Re: Centaur?! Pon 01 Gru 2014, 11:57 | |
| Nie spodziewałem się tak szybkiego odzewu od użytkowników. Niestety, zapisy są już zamknięte - biorę tylko trzy pierwsze zgłoszone osoby.
Uczestnicy: - Jolene Dunbar (VI Huffellpuff) - Allan Callas (VII Hufellpuff) - Navi Noyis (VII Slytherin)
Resa, mam nadzieję, że załapiesz się na kolejny minievent :) Jeśli ten zgrabnie pójdzie, będą kolejne z mojej ręki.
Po potwierdzeniu rezerwacji przez Navi'ego poinformuję Was o dokładnej dacie rozpoczęcia eventu. Możliwe, że rozpoczniemy szybciej i szybciej go skończymy :) |
|
Gość
| Temat: Re: Centaur?! Pon 01 Gru 2014, 16:39 | |
| Naturalnie potwierdzam :P |
|
Anonim
| Temat: Re: Centaur?! Pią 05 Gru 2014, 11:10 | |
| Uwaga, podopieczni Lemura! Mini-event rusza 6.12, tj. sobota. Przewiduję wstawienie posta koło godziny 12 w subforum "Eventy". Czas się nie zmienił - 14 dni będzie trwać, planowo 7 postów Lemura. Jeśli będziecie zgrabnie odpisywać, może dostaniecie nieco więcej rozrywki.
Bez odbioru, Lemur |
|